Investiţie de aproape 20 mil. euro pentru extinderea spitalului judeţean de urgenţă din Satu Mare

Autor: Laurentiu Cotu 07.12.2021

Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, subordonat Consiliului Judeţean Satu Mare, a demarat un proiect de peste 97 mil. lei (aproximativ 20 mil. euro) pentru construirea unei noi clădiri, cu peste 200 de paturi. Noua clădire va fi dotată cu 18 săli de operaţie, va include secţii de terapie intensiveă, urologie, chirurgie, chirurgie pediatrică, chirurgie plastică şi ortopedie, precum şi o unitate de transfuzie sanguină. Clădirea va fi dotată şi cu heliport.

Finanţarea proiectului se va face prin Programul Transfrontalier Româno-Maghiar, prin care judeţului Satu Mare îi revine suma de 11,5 milioane de euro, fiind completată din fonduri guvernamentale în valoare de 1,5 milioane de euro, respectiv cu bani din bugetul propriu al CJ Satu Mare.

’’Este cea mai importantă şi mai semnificativă realizare la nivel de proiect, care oferă sănătăţii sătmărene acea gură de oxigen de care are nevoie de multă vreme. Spitalul judeţean funcţionează în mai multe corpuri de clădire cu o infrastructură concepută în parte în anii ’73-’75, iar în parte în anii 1800-1900, perioadă din care datează clădirea spitalului vechi’’, a spus Adrian Marc, managerul spitalului judeţean de urgenţă din Satu Mare. Timpul de execuţie al proiectului este de 26 de luni.