Ömer Tetik, director general Banca Transilvania: România are perspective să fie inclusă în categoria ţărilor dezvoltate până la sfârşitul acestui deceniu, cu implicaţii pozitive şi în ceea ce priveşte costurile de finanţare

Autor: Cristina Roşca 08.12.2021

♦ Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare instituţie de credit şi cea mai tranzacţionată acţiune de la Bursa de la Bucureşti, este a şasea cea mai valoroasă companie din România, conform anuarului ZF Top 100 cele mai valoroase firme locale ♦ Banca de la Cluj este evaluată la circa 3,2 mld. euro conform capitalizării bursiere ♦ În ultimul an, valoarea a crescut cu circa 46%.

Pandemia a pregătit tranziţia la economia verde şi digitală, rezistentă la şocuri, spune Ömer Tetik, director general al Băncii Transilvania, cea mai mare bancă locală după active. El adaugă că acesta este un prim trend care va influenţa, pe termen mediu şi lung, piaţa bancară.

Apoi, executivul vorbeşte despre continua­rea procesului de convergenţă economică euro­pea­nă pentru România, cu perspectiva ca PIB/locuitor la paritatea puterii de cumpărare să se apropie de 100% din nivelul mediu UE până la final de deceniu.