Ce spune Florin Cîţu despre datoria publică a României: Sunt acuzaţii de un an de zile şi nimic nu s-a adeverit

Autor: Gabriel Pecheanu 08.12.2021

„Adevărul iese întotdeauna la suprafaţă. Tot felul de aşa-zişi specialişti avansează diverse scenarii apocaliptice cu privire la datoria publică a României. Oameni fără pregătire care vorbesc despre cum funcţionează Finanţele unei ţări. Toţi sunt profesionişti peste noapte. Critici şi acuzaţii de un an de zile şi nimic nu s-a adeverit”, scrie pe Facebook preşedintele PNL, Florin Cîţu.

El afirmă că „adevărul este prezentat de ministrul Finanţelor de la partidul foştilor adeversari politici”.

“<România are a noua cea mai mică datorie publică dintre cele 27 de ţări membre UE…la sfârşitul lunii septembrie 2021, indicatorul datorie guvernamentală reprezintă 48,5% din PIB, sub plafonul de 60% stabilit prin Tratatul de la Maastricht>”. “<Conform metodologiei Uniunii Europene… cu un nivel de îndatorare de 47,5% din PIB>”- Ministerul Finantelor. PS: Cititul nu a omorât pe nimeni”, conchide fostul premier.

Ministerul Finanţelor a anunţat marţi că România are a noua cea mai mică datorie publică dintre cele 27 de ţări membre UE. Reprezentanţii ministerului au utilizat datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică.