IMMOFINANZ a vândut fostul centru Armonia Center Arad companiei de investiţii Oresa

Autor: Bogdan Alecu 08.12.2021

IMMOFINANZ, unul dintre cei mai puternici investitori imobiliari din România, ce îşi concentrează activitatea pe segmentele de retail şi birouri, a vândut fostul centru comercial Armonia Arad către Oresa, o companie controlată de investitori suedezi, cu prezenţă puternică pe piaţa locală. Oresa intenţionează să dezvolte un proiect cu destinaţie mixtă, cu o componentă industrială şi una de retail.

„Tranzacţia este un pas important pentru noi şi face parte din strategia companiei care vizează consolidarea şi extinderea brandurilor de succes pe care le deţinem în portofoliu, respectiv myhive, pe segmentul de office, precum şi VIVO! şi STOP SHOP, pe segmentul de retail”, a declarat Fulga Dinu - Country Manager Operations, IMMOFINANZ România.

„Aceasta este a doua achiziţie din acest an, în România, a diviziei imobiliare Oresa. Ni se pare interesantă oportunitatea de transformare a acestei proprietăţi într-un parc industrial şi de retail modern, foarte bine poziţionat, atât pentru clienţii mari, cât şi pentru cei mici şi mijlocii, care au nevoie de spaţii moderne aproape de oraş, pentru activităţi de producţie, depozitare sau showroom-uri”, a declarat Cornel Marian, Managing Partner Oresa.

Lucrările de modernizare a proprietăţii vor începe după finalizarea planurilor şi obţinerea autorizaţiilor, în prima jumătate a anului 2022, iar lansarea este planificată pentru prima jumătate a anului 2023.

Întregul proiect are o suprafaţă de 110.000 mp teren şi o suprafaţă închiriabilă brută de 43.000 mp.