(P) Luna energetică la BT: finanţări BT pentru proiecte şi investiţii verzi

Autor: Publicitate 09.12.2021

Companiile care au proiecte şi investiţii sustenabile, prietenoase cu mediul, pot beneficia de finanţări avantajoase datorită iniţiativei Luna energetică la BT. Aceasta înseamnă finanţări între 50.000 de lei şi 5 milioane de euro, prin Banca Transilvania şi BT Leasing, cu zero comision de acordare şi durată de creditare negociabilă, pentru investiţii în producerea de energie din resurse regenerabile şi eficienţă energetică.

Ce proiecte ar putea fi susţinute: centrale eoliene, sisteme fotovoltaice, pompe de căldură, cazane cu biomasă ori legate de energia solară termică (din categoria energie regenerabilă), maşini full electrice sau hibrid plug-in, dar şi înlocuirea unui echipament, autoturism sau a unui utilaj vechi cu altul, pentru obţinerea unei reduceri de consum de energie cu minim 30%, cu condiţia casării/scoaterii din inventar/vinderii bunului vechi (eficienţa energetică).

Campania are două etape:

Ce înseamnă creditele pentru proiecte şi investiţii în producerea de energie din resurse regenerabile şi eficienţă energetică:

Leasing pentru proiecte şi investiţii în achiziţia de maşini full electrice sau hibrid plug-in şi eficienţă energetică înseamnă:

Modul în care este produsă şi consumată energia este determinant pentru succesul societăţii în tranziţia către o economie cât mai verde. Luna energetică la BT este una dintre iniţiativele destinate reducerii amprentei de carbon generate de portofoliul finanţat de bancă şi de celelalte companii ale Grupului Financiar Banca Transilvania.