Videoconferinţa Deloitte – ZF Future of work. Alexandru Reff, Deloitte România şi Moldova. Munca de la distanţă are nişte neajunsuri care încep să se vadă în starea de bine a angajaţilor, în productivitate, în angajament. Companiile trebuie să devină sau să rămână flexibile în unele cazuri

Autor: Ramona Cornea 09.12.2021

„Companiile trebuie să devină sau să rămână flexibile în unele cazuri, acceptând că nu există cale de întoarcere la modul de lucru prepandemic, dar, în acelaşi timp, că nu se poate permanentiza şi generaliza nici munca de acasă. Este nevoie de orchestrarea unui mod de lucru hibrid.”

Munca de la distanţă are nişte neajun­suri care încep să se vadă în starea de bine a angajaţilor şi în productivitatea lor, crede Alexandru Reff (foto), country managing partner, Deloitte România şi Moldova.

„Munca de la distanţă are nişte neajunsuri care încep să se vadă în starea de bine a angajaţilor, în productivitate, în angajament, colaborare, ataşamentul faţă de organizaţie. Companiile trebuie să devină sau rămână flexibile în unele cazuri, acceptând că nu există cale de întoarcere la modul de lucru prepandemice, dar, în acelaşi timp, că nu se poate permanentiza şi generaliza nici munca de acasă. Este nevoie de orchestrarea unui mod de lucru hibrid, care să reconcilieze aşteptările angajaţilor cu nevoile conştientizate sau nu ale acestora, de integrare, de apartenenţă, de creştere, de învăţare, de colaborare şi nu în ultimul rând cu nevoile businessului”, a declarat Alexandru Reff în cadrul videoconferinţei Deloitte – ZF Future of work, organizată de Deloitte România în parteneriat cu Ziarul Financiar. Modul de lucru hibrid trebuie orchestrat, el nu poate să se întâmple pur şi simplu, nu poate să fie o acomodare a preferinţelor spontane ale angajaţilor şi nu poate fi nici un dictat arbitrar al angajatorului, crede el.