Margareta Tănase, directorul operaţiunilor industriale ale Zentiva în România: „Căutam oportunităţi de a aduce produse noi în fabricaţia locală“. Fabricile Zentiva şi Labormed pot produce anual 160 milioane de cutii de medicamente. Circa 60% din producţia Zentiva merg la export, în timp ce doar 5% din ce scoate pe porţi Labormed ajunge pe pieţele externe

Autor: Georgiana Mihalache 09.12.2021

Tranzacţia internaţională care a ads în portofoliul Zentiva încă o fabrică de medicamente în România, Labormed, a crescut capacitatea de pro­ducţie cu încă 35 milioane de cutii de medicamente. În prezent, pe porţile celor două fabrici din vestul Capitalei – Zentiva şi Labormed – pot ieşi 160 de milioane de cutii de medicamente, iar planurile urmă­resc dezvoltarea portofoliului de produse.

„Am analizat cele două capacităţi şi căutăm oportunităţi de a aduce produse noi în fabricaţia locală pentru a ocupa în procent cât mai mare capacităţile pe care le avem încă disponibile. Prin adăugarea  capacităţii de producţie Labormed – Alvogen, grupul şi-a întărit prezenţa în arii terapeutice majore în care se înregistrează cele mai frecvente afecţiuni şi cei mai mulţi pacienţi. Portofoliul este complex şi extins, acoperind cardiologia, gastroenterologia, urologia, reumatologia şi tratamentul durerii“, a spus Margareta Tănase, directorul operaţiunilor industriale ale Zentiva în România. Ea lucrează în cadrul Zentiva de 35 de ani.