Antreprenori locali. Derpan Galaţi, unul dintre cei mai mari producători de croissante din România: Gazul este de trei ori mai scump decât acum un an. Creşterile de costuri nu se mai opresc. Producătorul care are peste 250 de angajaţi spune că sunt probleme în aprovizionarea cu zahăr şi se anunţă şi o criză pe piaţa ambalajelor

Autor: Florentina Niţu 09.12.2021

Producătorul de croissante Derpan din localitatea Smârdan din judeţul Galaţi, controlat de fraţii Valentin şi Emil Ancuţa, estimează o cifră de afaceri de 42 mil. lei, similară cu cea din 2020, după ce preţul gazului s-a triplat, iar materiile prime şi ambalajele se găsesc tot mai greu pe piaţă, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Veniturile din acest an sunt similare cu cele de anul trecut, dar profitul a fost afectat, pentru că nu am putut ţine ritmul cu creşterea costurilor materiilor prime şi utilităţilor. Acum nu se mai găseşte zahăr pe piaţă şi se anunţă o criză de carton. Toată lumea se luptă şi toate se vor resimţi în ianuarie. Anul 2022 va fi un an imprevizibil şi în prima ju­mătate a anului, cu siguranţă, va fi dificil“, a spus Victor Ancuţa, direc­tor general al Derpan. El este fiul lui Emil Ancuţa.