Holdingul Roca Industry vrea să atragă 45 mil. lei de la investitori printr-un plasament intermediat de BT Capital Partners. Liviu Stoleru, recrutat director de la Cemacon

Autori: Liviu Popescu , Alina-Elena Vasiliu 10.12.2021

♦ „Obiectivul holdingului este ca în trei ani de activitate să ajungă să-şi desfăşoare activitatea prin 10-12 companii complementare. Ca şi criterii de selecţie, profilul acestora va fi companii antreprenoriale, cu o cifră de afaceri de peste 8-10 mil. euro şi o marjă EBITDA de 15-20%“ ♦ Acţionariat: Roca Investments (80%), Roca Management (0,01%), Bîrliba Mihai (7,7% - fondator Bico), alţi acţionari (12%).

ROCA Industry, holding în­fiinţat de ROCA Investments cu denumirea Holdingrock1 la Registrul Comerţului, care grupează companii ro­mâneşti producătoare de materiale de construcţii, în prezent Bico şi Sarcom, ambele cu afaceri cumulate de circa 120 mil. lei şi profit net de 15 mil. lei în 2020, pregăteşte venirea la bursa de la Bucureşti prin intermediul unui plasament privat intermediat de BT Capital Partners.

Astfel, potrivit informaţiilor publicate în Monitorul Oficial, holdingul vrea să atragă până la 45 milioane de lei de la investitori, printr-o operaţiune de majorare de capital şi care potrivit informaţiilor Ziarului Financiar este programată să înceapă chiar astăzi sau la începutul săptămânii viitoare.

Ticketul minim de intrare în cadrul plasamentului este de 200.000 de lei iar ulterior, în funcţie de condiţiile de încheiere a plasamentului, holdingul vrea să se listeze pe segmentul AeRO la începutul anului 2022.