Antibiotice Iaşi ţinteşte ca 60% din vânzări să vină din export până în anul 2028

Autor: Georgiana Mihalache 10.12.2021

Antibiotice Iaşi, cel mai mare producător local de medicamente cu capital românesc, aşteaptă ca până în 2028 procentul din business adus de segmentul de exporturi să ajungă la 50-60%. În prezent, circa 40% din businessul Antibiotice vin din vânzările de pe pieţele din afara graniţelor.

Recent, producătorul român a câştigat o licitaţie în Regatul Unit al Marii Britanii pentru a pune pe piaţă cinci produse antiinfecţioase „made in România“, un contract cu o valoare de 11 milioane de euro pe o durată de doi ani.

Antibiotice Iaşi împlineşte pe 11 decembrie 66 de ani de la înfiinţare, fabrica fiind deschisă în 1955. „Este un semnal că gradul de înzestrare al capacităţilor de producţie, al fluxurilor de operare, a celor din cercetare, din controlul şi asigurarea calităţii a atins un nivel important, iar compania se sprijină pe o bază solidă pentru dezvoltarea în perspectivă“, a menţionat Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi.

Cifra de afaceri a Antibiotice în primele nouă luni din an a ajuns la 245 mil. lei, în creştere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, potrivit raportului companiei la bursă.