Omnia Plast din Chiajna, controlată de grupul Sunino din Italia: Plănuim să ridicăm a patra fabrică în Ilfov în următorii doi ani

Autor: Mirabela Tiron 10.12.2021

Compania Omnia Plast, cu sediul în Chiajna, con­tro­lată de grupul Sunino Spa din Italia, care produce în trei fa­brici locale echipamente sportive de iarnă, jucării şi alte produse din plastic,  a ajuns la o cifră de afaceri de 234 de milioane de lei anul trecut, în creştere cu 6,8% faţă de anul anterior, potrivit datelor publice.

„Avem în plan să ridicăm a patra fabrică în Ilfov în următorii doi ani, o investiţie semnificativă. Vrem să ne extindem. În cele trei fabrici producem produse din mase plastice, de la clăpari şi legături de schi, la jucării, surprizele jucării din ouă de ciocolată, mopuri electrice şi alte produse. Toată producţia din cele trei fabrici o vin­dem la export, în Italia, Franţa, Olanda, Anglia, SUA şi alte ţări“, a spus pentru ZF Alexandru Grancea, direc­to­rul general al companiei.

Omnia Plast are fabrici în Chiajna, Clinceni şi Satu Mare,  900 de angajaţi lucrează în aceste fabrici. Italienii de la Sunino Spa deţin 85% din ac­ţiuni, iar Legno Spa din Italia (Castellamonte) con­tro­lează 10%,  arată datele publice de pe confidas.ro. 

Gru­pul Sunino din Italia, ale cărui baze au fost puse în 1950 de Giacomo Sunino în Castellamonte, are afaceri de circa 100 de milioane de euro.