Noi scăderi pe bursele europene pe măsură ce investitorii îşi îndreaptă atenţia asupra datelor privind inflaţia din SUA şi numărului de cazuri de Covid. Acţiunile tech, în prim-plan

Autor: Eduard Ivanovici 10.12.2021

Acţiunile europene scădeau vineri dimineaţa în contextul în care cazurile de Covid-19 şi datele despre inflaţia din Statele Unite, care vor fi publicate astăzi, îi ţin pe investitori în gardă, conform Investing.com, care citează agenţia de ştiri Reuters.

Indicele pan-european Stoxx 600 scădea la ora 11:00 cu 0,35%. Indicele francez CAC 40 înregistra un declin de 0,45%, iar DAX 30 din Germania era pe minus cu 0,32%.

În Anglia, FTSE 100 scădea cu 0,12%, iar IBEX 35 din Spania raporta o scădere de 0,4%. FTSE MIB, indicele bursei italiene, era pe minus cu 0,16%. La Bucureşti, indicele BET înregistra un declin de 0,23%.

Acţiunile tech conduc topul scăderilor, cu un declin de 1%. Între timp, companiile de food delivery Deliveroo şi Just Eat Takeaway au scăzut pe fondul temerilor privind o decizie a Comisiei Europene care ar afecta profiturile economiei de tip „gig”.

Declin de 9% pe pieţele emergente din Europa în noiembrie, lună în care indicele BET a scăzut cu 3%

În prezent, investitorii îşi îndreaptă atenţia asupra datelor privind preţurile de consum din Statele Unite, care ar putea sugera viitoarea politică monetară a Rezervei Federale.

Pe bursa din Frankfurt, acţiunile Daimler – producătorul automobilelor Mercedes-Benz, se prăbuşeau cu 16% la ora publicării ştirii, în timp ce divizia de camioane, Daimler Truck, îşi efectua debutul pe bursă cu un preţ de 28 de euro pe unitate.