Dezvoltatorul de software Oves Enterprise din Cluj mizează pe afaceri de 14 mil. lei la finalul lui 2021, de 4 ori mai mari faţă de 2020: clienţii au devenit mai mari, iar proiectele livrate mai sofisticate. Compania a investit anul acesta peste 1 mil. euro în resurse şi creşterea echipei

Autor: Ioana Nita 13.12.2021

Oves Enterprise, companie din Cluj-Napoca specializată în dezvoltarea software, estimează că va încheia anul acesta cu o cifră de afaceri de 14 mil. lei, de patru ori mai mare comparativ cu 2020, în condiţiile în care cererea pentru produse şi servicii digitale a crescut exploziv la nivel global în contextul pandemiei. Compania a atras opt noi clienţi în 2021, în special din industriile automotive şi fintech, iar portofoliul a ajuns în total la 20 de clienţi, atât din România, cât şi din străinătate.

„Pandemia ne-a surprins în plin proces de dezvoltare accelerată a businessului, cu foarte multe oportunităţi de parteneriate pe cale să fie demarate. După o perioadă de circa 3 luni de «îngheţ», de recalibrare a planurilor de afaceri, piaţa globală a început să se mişte din nou, iar Oves Enterprise a profitat de creşterea exponenţială a cererii globale de produse digitale. Credem că eforturile depuse în anii anteriori, dar şi în acest an, precum şi investiţiile în creşterea echipei, concomitent cu nivelul ridicat de încredere din partea clienţilor existenţi ne-au permis să profităm de cererea globală uriaşă de servicii/produse digitale şi să accelerăm, astfel, businessul peste estimările iniţiale”, a declarat pentru ZF Mihai Filip, CEO şi fondator al Oves Enterprise. Compania a fost înfiinţată în 2015 ca agenţie de servicii digitale, în special, website building, digital marketing, design şi SEO, adresând, cu precădere, clienţi locali - businessuri de talie medie din Cluj-Napoca.