Practic Bucureşti vinde cu 8 mil. euro un teren către dezvoltatorul imobiliar Hagag şi cu 2,6 mil. euro un alt teren către Onix Residence, firmă controlată de omul de afaceri Mohammad Murad

Autor: Tibi Oprea 13.12.2021

Practic SA (simbol bursier PRBU), unul dintre cei mai mari proprietari de spaţii comerciale stradale din Bucureşti, vinde un teren de 1.361 mp în Bucureşti în zona Primăverii, la preţul de 8 mil. euro, fără TVA, către dezvoltatorul imobiliar Hagag, tranzacţie aprobată de acţionari pe 9 decembrie.

Plata se va realiza în două tranşe egale, achitate la momentul semnării antecontractului, respectiv a contractului de vânzare. Hagag Development Europe este primul dezvoltator care a decis să investească puternic în imobile istorice pentru a le consolida şi transforma în proiecte rezidenţiale de lux sau de birouri. După clădirile de pe Calea Victoriei, de la numerele 109 - fostul sediu Petrom şi 139, un fost bloc de locuinţe construit în perioada interbelică, Hagag a cumpărat şi o veche clădire de birouri, o fostă centrală telefonică din zona Universitate, pe strada Tudor Arghezi.