Michaela Koller, Insurance Europe: Asigurătorii trebuie să fie în poziţia de a stabili primele de asigurare la un nivel care să poată permite plata daunelor viitoare. Adrian Marin, UNSAR: Am văzut un proiect de lege care din nou aduce în discuţie plafonarea tarifelor RCA

Autor: Mircea Nica 13.12.2021

Adrian Marin, UNSAR: Este o îngrijorare pentru că nu am rezolvat un infringement (Legea 132/2017 - n.red.) şi venim cu unul nou şi riscăm să se suprapună.

Mecanismele de plafonare a pre­ţu­rilor nu reprezintă un semnal care să îi motiveze pe asigurători să intre într-o piaţă, aceştia trebuie să se afle în po­zi­ţia de a stabili primele de asi­gu­ra­re la un nivel care să per­mită pla­ta des­pă­gu­birilor, a spus Michaela Koller, di­rec­tor ge­neral Insu­rance Eu­rope, în ca­drul unei dez­bateri or­ganizate de Uniu­nea Na­ţio­nală a So­cie­­tăţilor de Asi­gu­rare-Reasi­gu­rare din România (USNAR).

„Asigurătorii trebuie să se afle în poziţia de a stabili pri­me­le de asigurare la un nivel care să poa­tă permite plata daunelor viitoare şi să îşi îndeplinească toate obligaţiile. Dacă primele nu sunt aliniate riscu­ri­lor, avem o provocare ce ţine de Di­rec­tiva Solvabilitate II. Meca­nis­mele de plafonare a preţurilor nu reprezintă un semnal care să îi motiveze pe asi­gu­ră­tori să intre într-o piaţă“, a explicat Michaela Koller.