Cifrele Wizz Air: 122 mil. euro venituri înregistrate pe zborurile din şi spre România în şase luni şi 28.000 de euro cifră de afaceri raportată local într-un an. Wizz Air a suspendat 45 de rute din România începând cu ianuarie şi până în martie, conform boardingpass.ro

Autor: Miruna Diaconu 18.12.2021

Zborurile din şi spre România au generat venituri de 122 de milioane euro în perioada aprilie – septembrie a acestui an pentru grupul ungar Wizz Air, conform datelor unui raport financiar al companiei. Cu toate că România este a doua cea mai importantă sursă externă de venit pentru grupul ungar, compania are local o subsidiară care a înregistrat anul trecut venituri de 137.000 lei (28.000 de euro), conform datelor Ministerului de Finanţe.

Wizz Air Hungary Ltd, compania locală a grupului Wizz, a avut anul trecut pierderi de 139 milioane lei şi 755 de angajaţi. Cu toate că pare a fi o anomalie fiscală, în cazul activităţilor de transport există o convenţie fiscală specială în care se precizează că veniturile obţinute din vânzarea de bilete de avion se raportează în statele în care sunt înregistrate avioanele.

Perioada aprilie – septembrie reprezintă primul semestru financiar al companiei, ţinând cont de faptul că Wizz Air îşi finalizează anul fiscal în luna martie.