Noile restricţii de călătorie nu îi mai sperie pe români. Rata de anulare a vacanţelor a scăzut de la un val de îmbolnăviri la altul. „Oamenii s-au obişnuit cu vremurile în care trăim şi nu mai reacţionează impulsiv.“

Autor: Miruna Diaconu 18.12.2021

Apariţia noii variante a coronavirusului şi restricţiile ce au urmat-o nu i-au mai speriat pe românii care aveau în perioada următoare planificate vacanţe în destinaţii calde, ceea ce a dus la o rată mică de anulare a rezervărilor făcute pentru sărbători, spun reprezentanţii agenţiilor de turism locale.

Pandemia de COVID-19 va îndeplini în luna martie a anului viitor doi ani de când a izbucnit pe întreg globul, însă efectele sale au afectat economiile lumii, iar unul dintre cele mai afectate sectoare a fost cel al călătoriilor. Dacă la începutul pande­miei, oamenii fie nu puteau călători din cauza restricţiilor, fie le era teamă, acum această frică s-a disipat şi oamenii vor să îşi continue viaţa şi deci să călătorească.  Noile restricţii de călătorie impuse persoanelor care se întorc din ţările non-UE au fost o lovitură din partea autorităţilor pentru agenţiile de turism, având în vedere că în portofoliul agenţiilor erau multe destinaţii exotice, din afara Uniunii Europene, în această perioadă. Cu toate că multe agenţii se aşteptau la un val de anulări ale vacanţelor, oamenii au preferat să îşi asume restricţiile, dar să plece în vacanţă.