Coca-Cola a investit peste 11 milioane euro în proiecte de reducere a consumului de energie în 2020 şi vrea eliminarea completă a emisiilor pe întregul lanţ valoric până în 2040

Autor: Roxana Rosu 13.12.2021

Coca-Cola a investit în ultimii 30 de ani peste 380 de milioane euro în operaţiunile din România, iar proiectele derulate pentru reducerea consumului de energie s-au ridicat în 2020 la peste 11 milioane euro, compania vizând eliminarea completă a emisiilor pe întregul lanţ valoric până în 2040, inclusiv în operaţiunile partenerilor.

Potrivit Raportului de Sustenabilitate, în ceea ce priveşte ambalajele, 20% din totalul portofoliului este îmbuteliat în PET reciclat. Pe segmental de băuturi răcoritoare, întregul portofoliu este îmbuteliat în ambalaje reciclabile. Compania reciclează în present 70% din totalul ambalajelor primare puse pe piaţă, obiectivul pentru 2025 fiind de 75%. Toată energia electrică utilizată în fabrici provine din surse regenerabile şi curate.

Sistemul Coca-Cola este format din două companii: Coca-Cola România, deţinătorul brandurilor, a cărui viziune este să devină o companie pentru toţi, oferind produse de calitate, potrivite tuturor stilurilor de viaţă - şi Coca-Cola HBC România, îmbuteliatorul şi distribuitorul băuturilor din portofoliu.

Cele două companii au peste 1.500 de angajaţi pe piaţa locală, 3 fabrici, 1 miliard de litri de băutură produşi şi peste 93.000 de clienţi.

Potrivit companiei, 83% dintre furnizorii companiei locali.