(P) Compania de cybersecurity CrowdStrike a ajuns la 150 de angajaţi în România şi continuă recrutările

Autor: Publicitate 14.12.2021

 

  • Compania americană CrowdStrike, lider în cybersecurity şi tehnologii de tip cloud, aniversează 3 ani de la deschiderea centrului de inovare în România

  • CrowdStrike România numără peste 150 de angajaţi, iar compania continuă recrutările şi în 2022

  • Daniel Radu, site director: “Angajamentul CrowdStrike de a deschide un centru de inovare la Bucureşti mi-a permis să angajez cei mai buni ingineri în România, în loc să mă mut în SUA”

Compania americană CrowdStrike, lider în cybersecurity şi tehnologii de tip cloud are prezenţă locală din 2016, iar din 2018 a deschis la Bucureşti un centru de inovare. Dacă în 2018 CrowdStrike România avea 18 angajaţi, în prezent a ajuns la peste 150 şi continuă recrutările. Cu o echipă formată preponderent din ingineri software, CrowdStrike are în România o expertiză colectivă de 160 de ani în inginerie şi tehnologii cloud, spune Daniel Radu, Senior Director of Cloud Engineering şi Site Director în cadrul CrowdStrike România.

 

Ce te-a atras când ai luat decizia să faci parte din CrowdStrike România şi ce responsabilităţi implică rolul tău din prezent ca Senior Director of Cloud Engineering şi Site Director?

Daniel Radu: Prietenii mei spun că am mentalitatea unui antreprenor cu o chemare spre mediul corporate. CrowdStrike s-a potrivit perfect pentru mine, deoarece am ajuns să fiu antreprenor într-un mediu corporate – practic un „intraprenor”. M-a impulsionat şi mi-a dat libertatea de a conduce direcţia strategică în inginerie, aşa cum ar face-o un antreprenor, având întotdeauna imaginea de ansamblu ca preocupare principală.

Am fost întotdeauna pasionat de cybersecurity, IT şi inginerie şi am rezonat imediat cu filosofia CrowdStrike. Strategia care mi-a fost prezentată de către echipa de leadership este diferită de ceea ce fac alte companii. Pe măsură ce m-am întâlnit cu colegii am descoperit că toţi sunt extrem de talentaţi, pasionaţi, vizionari şi dedicaţi proiectelor pe care le livrează. A fost o decizie simplă pentru mine să vreau să mă alătur. Ceea ce a ajutat şi mai mult a fost angajamentul CrowdStrike de a deschide un centru de cercetare şi dezvoltare în domeniul cybersecurity – un Centru de inovare – în Bucureşti. În loc să mă mut în SUA, am putut să rămân şi să angajez cei mai buni ingineri chiar aici, din România.

În calitate de Senior Director of Cloud Engineering şi Site Director şi lider al grupului de produse Intel, misiunea noastră este să definim strategia pentru produsele dezvoltate dintr-o perspectivă inginerească. În mod colectiv, echipa are o experienţă de peste 160 de ani în inginerie şi lucrul cu unele dintre cele mai noi tehnologii cloud.

Cum ai descrie cultura CrowdStrike şi care este secretul tău pentru coordonarea unei echipe de la distanţă?

Daniel Radu: Proiectele complexe, încrederea şi autonomia sunt cele trei ingrediente principale din reţeta mea pentru coordonarea unei echipe de la distanţă şi motivarea fiecărui coleg.

CrowdStrike le-a permis angajaţilor să lucreze de la distanţă cu mult înainte ca aceasta să fie o practică obişnuită sau o necesitate din cauza pandemiei de COVID-19. Avem încredere în fiecare angajat că va livra cele mai bune rezultate şi îşi va gestiona timpul în mod eficient, menţinând în acelaşi timp un echilibru sănătos între muncă şi viaţa personală.

Obiectivul cheie ataşat rolului meu este de a mă asigura că fiecare membru din echipa mea ia parte la proiecte motivante şi are autonomie de a decide şi de a găsi soluţii, indiferent de obstacol. Acest lucru stimulează iniţiativa şi îi determină să aibă cele mai bune rezultate. Desigur, rolul meu este de a oferi îndrumare şi consultanţă, dar în cele din urmă îi las pe ei să decidă cum să-şi îndeplinească sarcinile.

Toţi membrii echipei doresc să contribuie la succesul companiei, sunt deschişi să îmbrăţişeze tehnologii noi, să-şi împărtăşească cunoştinţele şi să lucreze împreună la proiecte cu un impact semnificativ pentru industria IT.

Cu o echipă în continuă creştere, care este lucrul pe care vrei să-l ştie potenţialii candidaţi despre CrowdStrike?

Daniel Radu: Întotdeauna le spun candidaţilor să-şi imagineze un loc de muncă în care sunt încurajaţi şi susţinuţi să facă ceea ce le place cel mai mult. Au la dispoziţie cele mai performante tehnologii şi cele mai bune cunoştinţe de la experţii din industrie, toate în timp ce sunt plătiţi pentru asta.

Inginerii care acceptă provocările ar trebui să privească CrowdStrike ca pe o companie în care pot deveni cea mai bună versiune a lor. Având în vedere amploarea la care lucrăm din perspectivă cloud, avem un număr mare de proiecte interesante legate de scalabilitate şi performanţă.

CrowdStrike este o companie de produs, un alt aspect care se găseşte rar în România. În timp ce CrowdStrike are produse create de proprii ingineri, o mare parte din companiile de pe piaţa IT din România urmează un model de outsourcing. Aşadar, vindem şi operăm aceste produse şi este ceva cu care putem fi mândri. Este un atu valoros în comparaţie cu lucrul la un produs pe care îl oferă o altă companie si un sentiment plăcut să deţii controlul total asupra unui produs dar şi să lucrezi la ceva care poartă numele companiei tale.

Care sunt provocările tehnice pe care le are un Inginer Cloud în cadrul CrowdStrike şi cum s-ar desfăşura primele trei luni pentru un membru nou din echipa ta?

Daniel Radu: Primele trei luni sunt axate pe învăţare şi integrare în echipă. Pe parcursul primelor luni eşti îndrumat de un coleg mai experimentat, astfel încât procesul de integrare şi învăţare să fie cât mai uşor posibil.

Echipa noastră dezvoltă soluţii cloud, scalabile, care sunt concepute pentru a procesa peste o mie de miliarde de acţiuni pe zi folosind limbajul de programare Go. Un inginer cloud de la CrowdStrike va găsi răspunsuri la probleme complexe gândind creativ. De exemplu, imaginaţi-vă o instanţă în care 1.000+ clienţi fac 1.000 de solicitări pe secundă. Trebuie să ne extindem serviciile pentru a gestiona acea cerere, asigurând în acelaşi timp performanţa, un debit mai mare şi capacitatea de a gestiona mai multe date.

În ceea ce priveşte recrutarea, căutăm programatori cu experienţă solidă în orice limbaj de programare, astfel încât să poată învăţa Go în perioada de onboarding. Ei vor avea acces la tutoriale, cărţi şi training. După primele luni, inginerii sunt foarte bine pregătiţi pentru a-şi continua călătoria în carieră alături de CrowdStrike.

Ce înseamnă pentru tine creşterea CrowdStrike România din ultima perioadă?

Daniel Radu: Este o mare realizare!

În 2018, eram 18 angajaţi, iar acum suntem peste 150 în România. Deşi au trecut cinci ani, sunt mai motivat ca niciodată să fac tot ce pot şi să-mi inspir membrii echipei. La CrowdStrike preţuim autonomia

- fiecare membru al echipei de inginerie cloud, indiferent de nivelul său, are un cuvânt de spus în ceea ce oferim şi cum ne îndeplinim obiectivele. Există întotdeauna înţelegere şi sprijin pentru tot ceea ce ne propunem să realizăm. Şi asta este foarte important pentru mine şi echipa mea.

Creşterea noastră înseamnă foarte mult pentru mine, deoarece CrowdStrike este un loc excelent de lucru. În fiecare zi am ocazia să lucrez cu unii dintre cei mai talentaţi ingineri din lume.

Împreună dezvoltăm soluţii de securitate cibernetică care au un impact real. A lucra de oriunde în România sau oriunde în lume şi a avea în continuare acelaşi impact global este o oportunitate extraordinară pentru orice inginer IT.

Eşti interesat să te alături echipei Crowdstrike România? Află mai multe despre cultura companiei şi joburile disponibile aici

Despre CrowdStrike România:

CrowdStrike, un lider global la securitate cibernetică, redefineşte securitatea pentru era cloud cu o platformă de protecţie construită de la zero pentru a opri breşele de securitate. Arhitectura unică a platformei CrowdStrike Falcon utilizează inteligenţa artificială la nivel de cloud (AI) şi oferă protecţie şi vizibilitate în timp real în întreaga infrastructură, prevenind atacurile asupra sistemelor informatice din interiorul sau din afara reţelei.