Lanţul de restaurante Maison des Crêpes, specializat în clătite, începe dezvoltarea în franciză cu patru unităţi şi aproape îşi dublează reţeaua

Autor: Cristina Roşca 14.12.2021

♦ Compania, în acţionariatul căreia a intrat recent grupul City Grill, are cinci unităţi şi vrea ca în următorii trei ani să se extindă accelerat, cu 30 de restaurante noi.

Lanţul de restaurante Maison des Crêpes se extinde cu patru unităţi noi, în Buzău, Bucureşti, Ploieşti şi Iaşi, toate operate în sistem de franciză. Compania ce are deja cinci localuri – trei în Bucureşti şi câte una în Constanţa şi Piteşti –, intră astfel în trei oraşe noi, cele de provincie.

Grupul a anunţat dezvoltarea în sistem de franciză acum câteva luni după ce în acţionariat a intrat City Grill, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de restaurante din România. Mai exact, City Grill a preluat 49% din Maison des Crêpes, un business fondat de antreprenorul Valentin Strugaru şi de soţia sa Ruxandra, care păstrează pachetul majoritar. Antreprenorii vor păstra unităţile proprii deja deschise (cele cinci), dezvoltarea urmând a se face în sistem de franciză. Grupul City Grill a preluat astfel acţiuni în compania care deţine brandul, nu în cea care operează unităţile deja existente. În noua formulă a acţionariatului, compania vrea să deschidă 30 de unităţi în trei ani, atât local, cât şi internaţional, pariind pe franciză.