Instant Factoring atrage 6,3 mil. euro din partea acţionarilor şi a unor instituţii financiare din SUA. Capitalul merge în extinderea business-ului pe pieţele din România şi Serbia

Autor: Cristina Bellu 14.12.2021

Fintech-ul românesc de micro-finanţare a companiilor mici Instant Factoring a încheiat o nouă rundă de finanţare externă de 6,3 milioane euro, ridicând volumul total de capital disponibil la 12 milioane euro, atât pentru România, cât şi pentru entitatea lansată recent în Serbia.

”Noua rundă de finanţare ne va permite să creştem în cele două pieţe şi în acelaşi timp să investim în dezvoltarea de software şi tehnologie pentru accelerarea proceselor digitale de business, precum şi pentru dezvoltarea de noi produse financiare digitale şi lărgirea ariei de capabilităţi”, spune Cristian Ionescu, CEO, Instant Factoring. 

Finanţarea atrasă reprezintă o investiţie de capital şi împrumuturi din partea acţionarilor existenţi în proporţie de 45% din total, şi un împrumut adiţional din partea creditorilor financiari din SUA în proporţie de 55% din total, acesta din urmă fiind destinat creşterii capitalului de finanţare a facturilor.

Instituţia financiară nebancară a atras începând cu 2018 capital de lucru în valoare de 3,5 milioane de euro de la mai multe fonduri de investiţii internaţionale

Instant Factoring finanţează companii, mici, medii sau mari, ţinând cont de câteva criterii, precum facturi eligibile (să fie înainte de scadenţă cu minimum 7 zile) şi să nu fi avut probleme juridice în trecut.

Start-up-ul înregistrează în prezent 2.500 de companii pe platformă, din care aproximativ 1.000 au beneficiat sau beneficiază în continuare de finanţare din partea Instant Factoring.