TBI Bank îşi extinde operaţiunile în Grecia, care devine a treia piaţă principală de operare, după România şi Bulgaria

Autor: Cristina Bellu 14.12.2021

TBI Bank, parte a grupului 4Finance, cu activităţi în România, Bulgaria, Germania, Danemarca, Suedia, Polonia şi Lituania, îşi extinde operaţiunile în Grecia după ce a obţinut recent aprobarea băncii centrale a statului.

Astfel, Grecia devine a treia piaţă principală de operaţiuni a TBI Bank, după România şi Bulgaria, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii instituţiei.

Concret, de la începutul anului 2022, comercianţii şi clienţii din Grecia vor beneficia de soluţiile TBI. Ca primi paşi, banca va oferi întreaga gamă de produse „cumpără acum, plăteşte mai târziu” (BNPL) online, în magazine şi omnicanal, într-o abordare transparentă.

Ulterior, tot în 2022, vor fi lansate pe piaţă şi alte tipuri de servicii pentru clienţi, cum ar fi creditele de uz general şi cardul NEON.

“Intrarea pe piaţa din Grecia este o expansiune firească pentru noi. (...) Suntem pionierii BNPL pe pieţele noastre principale unde operăm, iar prin extinderea în Grecia, obiectivul nostru este să devenim liderul BNPL în Europa de Sud-Est şi să transferăm mentalitatea noastră de tip fintech pe piaţă", spune Petr Baron, CEO al TBI.

Echipa TBI din Grecia va fi condusă de Costas Tovil, care are aproape 20 de ani de experienţă în domeniile fintech şi bancar din Grecia, România şi Bulgaria.

„Discuţiile noastre preliminare cu retailerii şi consumatorii privind soluţia BNPL şi propunerea noastră în ansamblu sunt pozitive. Avem în plan să oferim serviciile noastre clienţilor încă din primul trimestru al anului 2022", spune Costas Tovil, SVP Grecia.

În prezent, TBI Bank oferă produse financiare clienţilor de retail şi IMM-urilor din România şi Bulgaria, pe lângă activităţile transfrontaliere, fără prezenţă fizică, pe pieţele din Germania, Polonia, Lituania, Danemarca şi Suedia. Din poziţia de creditor incluziv şi fiind una dintre băncile cu cea mai rapidă creştere din Europa de Sud-Est, TBI are o reţea extinsă de aproape 13.000 de comercianţi parteneri online şi offline şi un portofoliu de 2 milioane de clienţi. În ultimii ani, TBI a fost recunoscută drept una dintre cele mai profitabile şi eficiente bănci din regiune.