(P) Gama Omada SDN de la TP-Link oferă soluţii integrate de business pentru accelerarea digitalizării companiilor din România

Autor: Publicitate 15.12.2021

Digitalizarea este un aspect din ce în ce mai important în activitatea IMM-urilor, astfel încât acestea să beneficieze de un flux de lucru cât mai eficient, dar şi securitate online. Fie că vorbim despre afaceri din zona Horeca, Retail, Birouri, Şcoli şi nu numai care necesită reţele cu maximum 100 de dispozitive conectate, fie că este vorba despre business-uri care au nevoie de conexiuni complexe, cu sute de terminale care să funcţioneze simultan, gama Omada oferă soluţii personalizate, pentru eficienţă crescută şi siguranţă maximă.

Gestionarea unei afaceri este un proces complex, iar odată cu apariţia pandemiei importanţa mediului online şi a conexiunii a crescut considerabil. Multe business-uri au depins de o gestionare eficientă de la distanţă pentru a putea merge mai departe, iar soluţiile alese au reprezentat un factor esenţial. Astfel, o investiţie în digitalizare ajută business-urile să gestioneze mai simplu şi mai rapid, via cloud, indiferent de domeniul de activitate.

TP-Link Omada este o soluţie hardware inteligentă end-to-end, dedicată reţelelor business pentru integrarea Gateway-urilor, Switch-urilor, Access Point-urilor şi a multor altor dispozitive într-o soluţie SDN. Aceasta este compusă din mai multe produse care contribuie la o administrare 100% centralizată via cloud pentru a crea o reţea scalabilă, totul fiind controlat dintr-o singură interfaţă, oriunde şi oricând.

Din gama Omada, IMM-urile pot opta pentru o serie largă de produse compatibile, care funcţionează în sinergie perfectă, pe baza unei noi tehnologii, integrând controllere cloud, access point-uri, switch-uri, gateway-uri şi multe altele, oferindu-le partenerilor o soluţie de tip Software-Defined Networking (SDN) fiabilă şi eficientă.

„Motorul” unui business online

O reţea SDN este construită în jurul unui sistem de control software ce realizează automat distribuţia serviciilor de reţea şi a datelor. Automatizarea soluţiei de reţea SDN se bazează pe separarea fluxurilor de date transmise în reţea, prin intermediul unui punct de control centralizat şi al funcţiilor speciale care vin la pachet cu dispozitivele TP-Link. Există câteva tehnologii principale care stau la baza soluţiei puse la dispoziţie de TP-Link – începând cu algoritmii bazaţi pe inteligenţă artificială (AI-driven*) până la implementarea Zero-Touch*şi fiabilitatea sporită în ceea ce priveşte conexiunea Wi-Fi în medii cu mare densitate de terminale.

La baza performanţei oferite de gama Omada SDN stau trei tehnologii principale:  

Soluţiile de business Omada SDN pot fi implementate în medii şi configuraţii foarte variate, iar un exemplu de soluţie care poate fi eficientă în mai multe scenarii este cea formată dintr-un router VPN, un access point pentru interior cu montare pe tavan, un access point pentru exterior, un controller hardware şi un switch.

Astfel, Router-ul VPN Gigabit Omada ER605, care este centrul unei reţele Omada SDN şi care oferă gestionare centralizată, de la distanţă, oriunde şi oricând prin intermediul aplicaţiei şi un Controller Hardware Omada OC200, care oferă management centralizat  profesional pentru reţeaua Wi-Fi. Acesta monitorizează statisticile în timp real, vizualizează o analiză grafică a traficului în reţea, creează un portal captiv, realizează upgrade-ul, reporneşte sistemul şi extinde cu uşurinţă reţeaua pentru a stimula afacerea. Alături de routerul Gigabit Omada ER605 şi de Controller-ul Omada OC200, se poate opta pentru un Access Point Wireless Dual-Band Multi-Gigabit cu montare pe tavan EAP660 HD, care îmbunătăţeşte eficienţa reţelei, sub toate aspectele, datorită tehnologiilor avansate. Cu montare şi instalare rapidă, access point-ul EAP660 HD vine echipat cu un port Ethernet de 2.5 Gigabit pentru performanţe de reţea excepţionale.

Mai mult, împreună cu Access Point Wireless Omada MU-MIMO Gigabit EAP225 Outdoor, business-urile se asigură că există o reţea business fără întreruperi de semnal Wi-Fi chiar şi la exterior. Cu un design conceput special pentru medii exterioare, fiind certificate IP65 şi având o carcasă rezistentă la condiţiile meteo, access point-ul este protejat împotriva condiţiilor dure la exterior. De asemenea, EAP225-Outdoor dispune de tehnologia Omada Mesh, care alege automat cea mai bună rută pentru a extinde şi mai flexibil reţeaua Wi-Fi a business-urilor.

Switch-ul Smart JetStream 8-Port Gigabit TL-SG2008P este şi el un element care susţine reţeaua de business, un switch cu 8 porturi Gigabit Smart din care 4 porturi PoE+, complementar cu router-ul Omada ER605 şi cele două access point-uri. TL-SG2008P este compatibil cu dispozitivele PoE, cum ar fi camerele IP, access point-urile şi telefoanele IP. De asemenea, funcţionează cu dispoizitive fără PoE pentru a furniza conexiuni gigabit cu dispozitive precum PC-uri, imprimante sau IPTV. Un astfel de produs, este perfect pentru scenarii de utilizare precum supraveghere video, conferinţe, acoperire Wi-Fi şi conexiuni prin cablu.

Prin intermediul lui TL-SG2008P, business-urile beneficiază şi de „Access Control List”, un administrator virtual care permite tuturor dispozitivelor conectate să obţină date conform regulilor de reţea definite de utilizator.

Soluţiile Omada sunt potrivite şi pentru companiile mari, întrucât configurarea reţelei şi conlucrarea echipamentelor oferite permit realizarea unor structuri care să suporte sute de clienţi conectaţi, fără probleme atunci când vine vorba de managementul reţelelor.

Experienţa specialiştilor, un factor cheie în alegerea celei mai eficiente soluţii pentru afacerea ta

Într-o perioadă atât de dificilă şi în care necesitatea unei soluţii complete de reţea devine din ce în ce mai mare, Omada SDN – soluţia cloud inteligentă pentru reţele de business de la TP-Link vine în întâmpinarea afacerilor din multiple zone, indiferent dacă acestea necesită produse individuale sau o soluţie completă. 

Mai mult, TP-Link pune la dispoziţia partenerilor un tool pentru testarea soluţiei Omada SDN - emulatorul Omada SDN, iar informaţii suplimentare despre dispozitivele compatibile cu soluţia Omada SDN puteţi afla aici: https://www.tp-link.com/ro/business-networking/all-omada/.

În plus, calitatea garantată de expertiza specialiştilor TP-Link, cei 5 ani garanţie alături de suportul local înainte şi post vânzare, dar şi bugetele avantajoase de la care pleacă ofertele TP-Link pentru segmentul de business sunt elemente cheie, care fac diferenţa atunci când vine vorba despre experienţa clienţilor şi despre utilizarea practică a soluţiilor oferite.