Fonduri ale Swiss Capital Asset Management au vândut cea mai mare parte a acţiunilor SIF Muntenia din tranzacţia mamut de 77 mil. lei de săptămâna trecută. Cumparător, SIF Oltenia

Autor: Liviu Popescu 14.12.2021

Potrivit unei raportări din 14 decembrie 2021 de la Bursa de la Bucureşti, Swiss Capital Asset Management, administrator al fondurilor FII Active Plus şi FDI Active Dinamic, a lichidat deţinerea de 5,14% pe care o avea la SIF Muntenia în cadrul tranzacţiei mamut din 8 decembrie prin care 6,1% din societate a schimbat acţionarii.

Astfel fonduri ale Swiss Capital AM au fost cei mai mari vânzători ai tranzacţiei mamut de circa 77 mil. lei. La capătul celălălt, cumpărător a fost SIF Oltenia, care potrivit raportărilor de la bursă, a ajuns la 6,1% din SIF Muntenia.

Pe 8 decembrie, cu doar o jumătate de oră înainte de închiderea şedinţei de tranzacţionare, pe emitentul SIF Muntenia (SIF4) a fost procesată o tranzacţie mamut de echivalentul a 6% din capitalul social, în ceea ce este cea mai mare tranzacţie din ultimii ani, potrivit datelor BVB.

Preţul la care a fost încheiată tranzacţia este de 1,62 lei, în creştere cu 3,5% faţă de cel de tranzacţionare. Marţi, acţiunile SIF Muntenia au închis la 1,565 lei, minus 0,6%. Societatea are 1,23 mld. lei capitalizare după un raliu de 91% de la începutul acestui an.​

 ​