Armătura, cu 3,7 mil. lei capitalizare, vinde terenuri de 50 mil. lei către o firmă din Cluj controlată de austriecii care deţin pachetul majoritar al companiei

Autor: Eduard Ivanovici 14.12.2021

Producătorul de instalaţii Armătura Cluj-Napoca (ARM) a vândut imobilele pe care le deţinea pe strada Gării din Cluj-Napoca către societatea Koro Lando Real Estate SRL, conform unui document publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Koro Lando este o firmă din Cluj cu zero afaceri şi pierderi de 2.620 de lei în 2020, care potrivit platformei Confidas.ro are ca acţionar majoritar compania austriacă Herz Armaturen Gesmbh. Tot Herz Armaturen Gesmbh controlează 33% din Armătura.

Vânzarea s-a realizat în baza Hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din cadrul Armătura şi s-a ridicat la o valoare de 9,5 milioane de euro.

Armătura afişează o valoare de piaţă de 3,7 milioane de lei, iar acţiunile ATM sunt pe minus cu 12,4% anul acesta, la tranzacţii de 11.000 de lei.

În 2014, acţionarii companiei îşi propuneau vânzarea tuturor bunurilor imobiliare din patrimoniul Armătura în vederea plăţii datoriilor companiei, majoritatea către acţionari austrieci.