OMV Petrom, pe cale de deveni unul dintre marii „verzi“ din energie: Vrem o contribuţie de peste 10% în capacitatea solară a României din 2030

Autor: Roxana Petrescu 15.12.2021

♦ La nivelul anului 2030, capacitatea proiectelor solare din România ar putea ajunge la 7.400 MW, de peste cinci ori mai mare faţă de cea din momentul de faţă, OMV Petrom, unicul producător de petrol şi gaze local, spunând că vrea peste 10% din această piaţă.

După primele nouă luni ale anului, OMV Petrom, prin intermediul centralei pe gaze de la Brazi, a avut o pondere în producţia de energie de aproape 10%, fiind astfel al patrulea cel mai mare generator de electricitate din România.

Această pondere va creşte pe termen lung, în contextul în care obiectivul companiei este de a deveni un jucător cheie pe zona de producere de energie solară.

„Ţintim o contribuţie de peste 10% la finalul anului 2030 în totalul capacităţilor solare estimate a fi puse în funcţiune în România“, se arată în documentul de strategie pentru anul 2030 prezentat recent de grup.