OMV Petrom extinde reţeaua de reîncărcare maşini electrice în Republica Moldova şi Serbia, care vor fi conectate cu Bulgaria şi România prin 100 de staţii până la finele anului 2022

Autor: Roxana Rosu 15.12.2021

OMV Petrom (simbol bursier SNP) extinde reţeaua de reîncărcare pentru maşinile electrice în Republica Moldova şi Serbia în staţiile de distribuţie a carburanţilor Petrom şi OMV. Astfel, OMV Petrom devine prima companie de energie din regiune cu o reţea de staţii electrice în patru ţări din Europa de Sud-Est.

Infrastructura pentru alimentarea maşinilor electrice este dezvoltată împreună cu parteneri din sectorul mobilităţii electrice.

România, Bulgaria, Moldova şi Serbia vor fi conectate până la finalul anului 2022 printr-o reţea de aproximativ 100 de staţii de reîncărcare rapide şi ultrarapide. Staţiile de reîncărcare rapidă asigură reîncărcarea a 80% din baterie în circa 40 de minute, iar pentru cele ultrarapide, timpul estimat de reîncărcare este sub 20 de minute.

„Ne extindem oferta de electromobilitate în toate ţările din regiune în care deţinem staţii de carburanţi. Practic, până la finalul anului 2022 circa 15% din reţeaua OMV si Petrom din regiune va dispune de staţii de reîncărcare. Până în 2030, vom pune la dispoziţia clienţilor noştri peste 500 de puncte cu soluţii alternative pentru mobilitate, respectiv servicii de reîncărcare a maşinilor electrice, soluţii pe bază de gaze naturale precum GNL şi GNC, cât şi hidrogen”, spune Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru Downstream Oil.