Matei Bogoescu, Ordinul Arhitecţilor din România: Este necesară o schimbare radicală de optică la nivelul administraţiilor, pentru a trece de la oraşul destinat maşinilor la oraşul destinat oamenilor. Cuvintele-cheie atunci când vine vorba de „înverzirea“ oraşelor, adică transformarea lor în medii de viaţă sustenabile, sunt eficienţa, optimizarea şi integrarea

Autori: Alina-Elena Vasiliu , Cristina Bellu 15.12.2021

Oraşele din România au nevoie de o schimbare majoră de percepţie, pentru a face traiul mai prietenos pentru cetăţenii lor, este de părere Matei Bogoescu, vicepreşedinte domeniul Profesie la Ordinul Arhitecţilor din România.

„Este necesară o schimbare radicală de optică la nivelul admi­nis­traţiilor, pentru a trece de la oraşul destinat maşinilor la oraşul destinat oamenilor. Aceasta este o schimbare care s-a accelerat în pandemie, foarte multe oraşe europene s-au reorientat către om şi către scara umană. Paris şi Milano, de exemplu, au abordat politici de pietonizare, de înverzire şi, în general, de recâştigare a străzii ca spaţiu vital pentru oraş“, a spus Matei Bogoescu în cadrul videoconferinţei ZF Economia verde, dedicată oraşelor verzi.