Grupul Bitdefender, controlat de familia Talpeş, confirmă intenţia de listare în SUA, dar nu oferă încă alte detalii: „Am depus în mod confidenţial un proiect pentru o viitoare listare în SUA“

Autor: Adrian Seceleanu 15.12.2021

Compania de securitate cibernetică ar putea ţinti o evaluare de aproximativ 2 mld. dolari, de aproape 3 ori mai mult decât cea obţinută în 2017, de 600 mil.dolari, când în acţionariat a intrat fondul Vitruvian.

Bitdefender, una dintre cele mai puternice companii de soft create în România, care a devenit un lider global pe piaţa de soluţii de securitate cibernetică cu o jumătate de miliard de utilizatori la nivel global, a confirmat oficial, luni seară, printr-un anunţ pe pagina sa web, că a demarat procedurile pentru o viitoare listare în SUA.

ZF a scris în ediţia de luni despre intenţia companiei de a se lista, citând surse din piaţă.

Firma controlată de familia de antreprenori Florin şi Măriuca Talpeş a precizat că pentru moment va ţine cât mai multe detalii departe de ochii publicului. „Bitdefender Holding B.V. a depus în mod confidenţial un proiect de declaraţie de înregistrare de tip Form F-1 la autoritatea americană de reglementare a pieţei de capital (SEC). Bitdefender Holding B.V., un lider global în securitate cibernetică, a anunţat astăzi că a depus în mod confidenţial un proiect de declaraţie de înregistrare de tip Form F-1 la autoritatea americană de reglementare a pieţei de capital (SEC) pentru o viitoare ofertă publică iniţială (IPO) în Statele Unite ale Americii.