Morphosis Capital preia pachetul majoritar la reţeaua de săli de fitness Stay Fit Gym şi vizează extinderea accelerată la nivel naţional. ”Piaţa de fitness din România se va dubla în următorii ani”

Autor: Roxana Rosu 15.12.2021

Fondul de private equity Morphosis Capital Fund I, axat pe companii româneşti mici şi mijlocii, a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni la Stay Fit Gym, al doilea cel mai mare lanţ de săli de fitness din România, după numărul de centre deschise.

Valoarea investiţiei în Stay Fit Gym este cuprinsă în intervalul obişnuit de 5-10 milioane de euro investit de obicei de către Morphosis Capital. Infuzia de capital de la fondul de private equity va contribui la expansiunea Stay Fit Gym în Bucureşti şi oraşele din România cu o populaţie de peste 100.000 locuitori, prin deschideri de noi centre de fitness proprii, dar şi printr-o activitate de M&A – achiziţionarea unor operatori independenţi.

Aceasta este cea de-a treia tranzacţie anunţată de Morphosis Capital în decursul ultimelor şase luni.

 „Stay Fit Gym a reuşit să dezvolte un model de business sănătos, îndreptat către piaţa consumatorilor în care ideea de “value for money” este extrem de importantă. Suntem încântaţi de parteneriatul cu Morphosis Capital deoarece ne oferă posibilitatea de a ne dezvolta accelerat la nivel naţional prin deschiderea de noi centre de fitness în locaţii din România unde există o nevoie ridicată pentru tipurile noastre de servicii şi clienţi. Mizăm pe faptul că piaţa de fitness din România se va dubla în următorii ani şi astfel, prin centrele noastre de fitness, vrem să devenim un punct de referinţă în ceea ce priveşte adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Odată cu dezvoltarea tehnologiei şi implementarea la scară largă a digitalizării, tot mai mulţi oameni încep să acorde o atenţie sporită pentru menţinerea unei bune stări fizice şi psihice” a declarat Alexandru Lascăr, CEO Stay Fit Gym.     

Fondată în anul 2012 de trei antreprenori români – Alexandru Lascăr (CEO), Marius Preodişteanu (Head of Expansion) şi Laurenţiu Lascăr (Director Operaţional), Stay Fit Gym operează în prezent şapte centre în Bucureşti.