Nici nu a apucat să se familiarizeze cu birourile: Florin Roman, ministrul PNL al digitalizării, şi-a dat demisia, fiind acuzat că şi-a trecut în CV o licenţă de educaţie pe care nu o avea

Autor: Petru Mazilu 15.12.2021

Florin Roman a făcut anunţul privind demisia pe Facebook. Totodată, liberalul a anunţat că intenţionează să-l dea în judecată pe Dacian Cioloş pentru acuzaţiile făcute în acest caz.

„Am înaintat azi demisia din funcţia de ministru, mulţumind premierului şi echipei guvernamentale.Când albul devine negru, când orice vorba îţi este răstălmăcită, când îţi asumi erori materiale, dar se ajunge la linşaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau că acest scandal să afecteze activitatea Executivului. Cu cel care a coordonat tema şi atacul, dl Dacian Cioloş ne vedem în instanţa. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără că o instanţa sau comisie să dea un verdict”, a spus Florin Roman.

Fostul ministru sugerează că în spatele scandalului sunt interese financiare.

„În rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” în regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Aţi învins! Nu aţi reuşit să mă acuzaţi de fapte penale, dar aţi dus la demisia unui ministru pe neglijenţe din CV. Plec din funcţia de ministru cu fruntea sus! Aşa să îmi ajute Dumnezeu”, a precizat Florin Roman.

Săptămâna aceasta, premierul Nicolae Ciucă i-a cerut lui Florin Roman să-şi clarifice situaţia privind acuzaţiile de plagiat.