Deva Mall, un centru comercial scos de mai mulţi ani la vânzare şi intrat în faliment, a fost cumpărat de o firmă din Oradea cu 13,3 mil. lei

Autor: Alina-Elena Vasiliu 15.12.2021

Centrul comercial Deva Mall, scos la vânzare în urmă cu mai bine de cinci ani, a fost vândut cu 13,3 milioane de lei către Farales SRL, o firmă din Oradea. Licitaţia a avut loc astăzi, iar preţul de pornire a fost de aproximativ 11,1 milioane de lei.

„În vederea adjudecării acestui activ, s-au înscris doi ofertanţi. Ambii au oferit preţul de pornire a licitaţiei. Activul reprezentând Deva Mall, în bloc cu bunurile mobile-stocuri, a fost adjudecat la preţul total 13.315.658,94 lei, preţ cu TVA inclus pentru stocuri, de către societatea Farales SRL cu sediu în Oradea. Reamintim, deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva Dor Pluricomprest SRL a fost dispusă la data de 21.11.2011 în dosarul nr. 7372/97/2011, aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara. Deşi s-a încercat redresarea economică a societăţii, prin implementarea unui plan de reorganizare, ce a prevăzut inclusiv vânzarea Deva Mall, acest lucru nu a fost posibil, iar în cele din urmă, la data de 29.10.2020, Tribunalul Hunedoara a dispus deschiderea procedurii de faliment a societăţii”, se arată într-un anunţ al casei de insolvenţă Expert Insolvenţă, administratorul judiciar al firmei Dor Pluricomprest, prin care este operat Deva Mall.

Compania Farales este deţinută integral, potrivit datelor de pe platforma Confidas.ro, de Papp Ferenc Jozsef şi a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de puţin peste 1 milion de lei. Firma are activitate în domeniul acvaculturii, arată aceeaşi sursă.