Cum arată piaţa asigurărilor după 9 luni din 2021. City Insurance, aflată în procedură de faliment, a subscris şi în T3/2021, fiind pe locul 1 în topul după 9 luni. Allianz-Ţiriac este pe locul 2, urmat de Euroins

Autor: Mircea Nica 16.12.2021

Allianz-Ţiriac se distanţează uşor de Euroins, urcând pe locul 2 în clasamentul celor mai mari jucători la nivelul întregii pieţe a asigurărilor City Insurance rămâne lider după 9 luni, pentru că a subscris şi în T3/2021, înainte ca ASF să îi retragă autorizaţia de funcţionare În general, asigurătorii au avut creşteri semnificative ale subscrierilor, avâd o revenire puternică după 2020, an marcat de pandemia de COVID-19.

City Insurance încă figu­rea­ză în clasamentele Au­torităţii de Supra­ve­ghere Financiară (ASF) ca lider atât la ni­velul întregii pieţe cât şi pe zona asigurărilor generale în funcţie de cota de piaţă, în condiţiile în care a subscris şi în trimestrul 3 al anului 2021, dar în ceea ce priveşte restul jucătorilor, Allianz-Ţiriac a început să se distanţeze uşor de Euroins, ajun­gând la finalul primelor nouă luni din 2021 pe poziţia a doua la ni­velul întregii pieţe, conform datelor publicate în raportul ASF.

Astfel, eliminând City Insurance (căreia din 17 septembrie i s-a retras autorizaţia de funcţionare şi s-a de­marat procesul de faliment de către ASF), Allianz-Ţiriac ar putea ajunge noul lider al pieţei asigurărilor, la 5 ani de când City Insurance a pre­luat conducerea, respectiv în 2017.