În ce ar investi 100.000 de lei cei mai bogaţi 20% dintre români? Mai bine de o treime ar paria pe imobiliare. Bursa vine pe locul doi. Populaţia Pareto - cei 20% dintre români care câştigă cel mai bine - a optat pentru 15 tipuri de investii diferite

Autor: Cristina Roşca 16.12.2021

Imobiliarele, Bursa de Valori şi o nouă afacere - proprie sau nu - sunt primele trei alegeri pentru investiţii de 100.000 de lei în rândul celor mai bogaţi 20% dintre români, arată The Pareto Report. Studiul îşi concentrează atenţia pe populaţia Pareto, adică pe acei 20% dintre români care câştigă cel mai bine, având ca eşantion 900 de persoane care se încadrează în această categorie.

„Există un segment foarte valoros de consumatori - top 20% din publicul comercial după venituri sau populaţia Pareto. Ei au un impact disproporţionat în venituri şi profitabilitate. Şi tot ei sunt forţa motrice pentru adopţia de produse, servicii şi idei noi“, spune Mihai Bârsan, iniţiatorul acestui studiu, realizat împreună cu compania de cercetare Aha Moments. Bârsan este fostul vicepreşedintele de marketing al producătorului de bere Ursus, liderul pieţei de profil. După ce a plecat din companie, el s-a implicat în mai multe iniţiative, precum acest studiu de piaţă privind cei mai bogaţi 20% dintre români.