Start-up-ul local Licenseware a luat o nouă finanţare: 500.000 euro de la Early Game Ventures şi Fortech Investments

Autor: Ioana Niţă 16.12.2021

Start-up-ul local Licenseware, care dezvoltă un ecosistem de aplicaţii pentru managementul licenţelor software, a finalizat a doua rundă de finanţare, în valoare de 500.000 euro, investiţiile totale în proiect ajungând astfel în prezent la 620.000 euro. Noua rundă de finanţare a fost condusă de Early Game Ventures, la care s-a alăturat şi Fortech Investments, braţul de investiţii al companiei clujene Fortech, ambii susţinând start-up-ul şi în runda anterioară de 120.000 euro.

„În ultimele 6 luni de la investiţia iniţială pre-seed, Licenseware a reuşit să accelereze la nivelul potrivit pentru a ridica încă o rundă. Acesta a fost rezultatul efortului extraordinar al echipei noastre, împreună cu validarea puternică a pieţei. Runda iniţială de pre-seed ne-a oferit suficient suport pentru a ajunge la următoarea etapă a evoluţiei noastre. Acum este timpul să trecem la un nivel superior. Această investitie de tip seed ne va accelera şi mai mult rata de creştere şi ne va permite să ne extindem mai eficient în alte pieţe, cum ar fi SUA şi Australia”, a declarat Alex Cojocaru, cofondator şi CEO al Licenseware. Proiectul a pornit în urmă cu peste un an, soluţiile dezvoltate de echipa Licenseware facilitând luarea de decizii rapide şi informate şi oferindu-le organizaţiilor posibilitatea de a controla modul în care cumpără şi utilizează software-ul.

“Licenseware este născut din pasiune, pentru programare, pentru tehnologie, pentru IT asset management şi pentru dezvoltarea de produse pe care oamenii se bucură să le folosească. E uimitor să vedem validarea primită de la clienţi şi parteneri. Licenseware este mai mult decât o tehnologie, este o schimbare de paradigmă, şi runda aceasta ne va permite să împingem şi mai departe noţiunea de ce  poate însemna IT Asset management pentru companii”, a precizat Ciprian Grigore, CTO şi cofondator Licenseware.

De la lansarea oficială a platformei Licenseware în mai 2021, compania a continuat să-şi extindă oferta şi a creat în mod activ parteneriate strategice pentru a pentru a deveni platforma all-in-one pentru gestionarea licenţelor software. Echipa Licenseware a crescut continuu, accelerând dezvoltarea produselor şi adoptarea produselor în piaţă.

"Investiţia iniţială ne-a oferit resursele necesare pentru a extinde dezvoltarea şi a executa strategia de intrare pe piaţă. Acest exercitiu ne-a adus feedback şi validare foarte bună, ceea ce ne face şi mai siguri că viziunea se potriveşte nevoilor pieţei iar strategia noastră de a ajunge la aceasta este solidă. Această nouă rundă ne permite să accelerăm în mod semnificativ dezvoltarea şi livrarea soluţiilor pe care noi şi comunitatea specialiştilor în gestionarea activelor IT credem, în mod colectiv, a fi viitorul managementului licenţelor software." a spus Chris Allen, CSO şi co-fondator Licenseware.

Până acum, Licenseware s-a concentrat pe dezvoltarea de aplicaţii pentru administrarea licenţelor software Oracle. Din ianuarie 2022, compania va lansa aplicaţii care vin să sprijine nevoile dinamice de licenţiere ale utilizatorilor Microsoft. Planurile de dezvoltare Licenseware includ şi aplicaţii bazate pe AI care vor ajuta companiile să analizeze contractele de licenţe software şi să gestioneze licenţierea bazată pe blockchain.