Genesis Property: Opt din zece angajaţi cred că anul viitor vor lucra în sistem hibrid sau doar de la birou. Peste o treime iau în calcul o schimbare de job bazată inclusiv pe siguranţa biroului sau pe sistemul de lucru planificat de angajator

Autor: Roxana Rosu 16.12.2021

Opt din zece angajaţi cred că anul viitor vor lucra în sistem hibrid sau doar de la birou, în timp ce doar 11% cred că angajatorul va opta ca echipa să continue să lucreze doar de acasă începând din ianuarie, iar în acest context tot mai mulţi simt nevoia ca biroul lor să se adapteze nevoilor actuale şi să le ofere un cadru mai sigur, arată un sondaj realizat de Genesis Property.

Aşteptările angajaţilor legate de spaţiile de lucru rămân ridicate, iar peste o treime dintre ei spun că ar putea lua în calcul o schimbare de job în 2022 bazată inclusiv pe motive legate de siguranţa biroului lor sau de sistemul de lucru planificat de angajator.

Astfel, mai mult de jumătate dintre angajaţii din România (55%) mizează pe o transformare radicală a birourilor companiei anul viitor, iar cei mai mulţi dintre ei vor să vadă atât o îmbunătăţire din punct de vedere al sistemelor sanitare (61,5%), cât şi spaţii interioare create special pentru a stimula starea de bine (47,5%) şi colaborarea în siguranţă a echipelor (37,8%).

În acelaşi timp, două treimi dintre angajaţi ar dori să aibă mai multă lumină naturală în interiorul spaţiilor de lucru şi mai mult spaţiu verde în jurul clădirilor.

„După aproape doi ani de la începutul pandemiei, tot mai mulţi români au devenit mai optimişti în ceea ce priveşte evoluţia lor profesională, pe măsură ce campania de vaccinare a accelerat în toamna acestui an, iar o parte semnificativă s-a întors măcar parţial la birou. Astfel, aproape trei sferturi dintre angajaţi consideră că 2022 va aduce o evoluţie favorabilă a vieţii lor profesionale, un semn firesc al creşterii încrederii oamenilor în economie şi în atenuarea efectelor pandemiei anul viitor”, spune Teodor Stoica, director de resurse umane în cadrul Genesis Property.