Zece universităţi din România au fost incluse într-un top al celor mai bune 450 de instituţii de învăţământ superior din Europa Emergentă şi Asia Centrală: Cel mai bine clasată este Universitatea Babes-Bolyai Cluj Napoca, pe locul 43, urmată de Universitatea Bucureşti, pe 67, şi Universitatea Politehnică

Autor: Roxana Rosu 16.12.2021

Zece universităţi din România au fost incluse în ediţia pe 2022 a topului celor mai bune 450 de  instituţii de învăţământ superior din Europa Emergentă şi Asia Centrală, cea mai bine clasată fiind Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca, pe locul 43, urmată de Universitatea Bucureşti, pe 67, şi Universitatea Politehnică tot din Bucureşti, pe 81.

În clasamentul QS EECA University Rankings 2022Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi pe 85 între cele 450 de universităţi incluse, Universitatea de Vest din Timişoara se află pe locul 94, iar Academia de Studii Economice din Bucureşti pe 171.

 „Pentru comunitatea noastră universitară, dar şi pentru partenerii noştri din mediul economic şi instituţional, ca şi pentru comunitatea timişoreană, în ansamblu, rezultatele clasificării internaţionale universitare QS University Rankings Emerging Europe & Central Asia reprezintă o frumoasă încununare a rezultatelor cu care încheiem acest an greu, al doilea de pandemie, în care lumea s-a schimbat fundamental, în care aproape totul a migrat spre comunicarea online şi spre globalizarea instrumentelor educaţionale. Această clasificare internaţională arată, în primul rând, că UVT avansează şi îşi consolidează postura de universitate europeană plasată în topul primelor 100 de universităţi din Europa Emergentă şi Asia Centrală, lider regional de educaţie şi cercetare din prima prima grupă valorică a universităţilor româneşti internaţionalizate.”,a spus Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea.