Schimbări în echipa de management a Patria Bank: Georgiana Mihaela Stanciulescu va prelua poziţia de Director General Adjunct în locul Danielei Elena Iliescu

Autor: Roxana Rosu 16.12.2021

Consiliul de Administraţie al Patria Bank a aprobat miercuri încetarea contractului de mandat încheiat cu Daniela Elena Iliescu, care ocupă funcţia de Director General Adjunct – Divizia Financiar, şi numirea Georgianei Mihaela Stănciulescu.

Georgiana Mihaela Stanciulescu va prelua poziţia de Director General Adjunct pe 1 ianuarie, pentru un mandat de 4 ani. Ea lucrează în cadrul Patria Bank de şapte ani, iar anterior a lucrat la Credit Agricole Bank Romania.

Exercitarea responsabilitatilor specifice se va realiza de la data aprobării prealabile de către BNR.

Daniela Elena Iliescu isi va mentine in continuare pozitia de membru in Consililiul de Administratie al Patria Bank.

Patria Bank a încheiat primele nouă luni din 2021 cu un profit net de 7,2 mil. lei, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020, susţinut în principal de evoluţia favorabilă a veniturilor operaţionale, dar şi dintr-o contracţie a costurilor operaţionale ce a condus la un profit operaţional cu 66% mai mare.

Grupul Patria Bank are ca acţionar majoritar Fondul de Investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) si BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).