Producătorul DDS Diagnostic: Avem 2,4 milioane de teste COVID-19 din salivă în depozite, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă nu vrea să recepţioneze marfa

Autor: Georgiana Mihalache 17.12.2021

♦ DDS Diagnostic a câştigat licitaţia pentru a livra 2,4 milioane de teste COVID din salivă din lotul al doilea pentru şcoli lInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu a vrut să primească testele din cauza unei întârzieri de 30 de ore, motivată însă de probleme apărute la transport.

DDS Diagnostic, companie prezentă pe piaţa locală de aproape două decenii, condusă de doctorul chimist Dana Stan, a rămas cu un stoc de 2,4 milioane de teste COVID din salivă care puteau ajunge la şcoli pentru că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă nu a acceptat o întârziere de 30 de ore, anunţată înainte, potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii companiei.

Din cauza problemelor legate de traficul internaţional, DDS Diagnostic a întârziat cu 30 de ore livrarea lotului complet de teste. Producătorul aducea testele de la furnizorii săi din China şi a primit de la Camera de Comerţ şi Industrie un aviz de forţă majoră, care arăta că întârzierea nu era din cauza companiei româneşti. IGSU nu a luat în calcul acest aviz şi a decis rezilierea contractului, fără să recepţioneze testele.