ZF Live. Steliana Moraru, OTP Leasing: OTP Leasing a avut o creştere de peste 20% a businessului în 2021, depăşind ţintele propuse. Până anul acesta, poziţionarea noastră era în special pe zona auto, însă în 2021 am lansat divizia de agri şi 30% din portofoliul nostru este finanţare de echipamente agricole

Autor: Mircea Nica 23.12.2021

OTP Leasing, diviza de leasing finan­ciar a grupului maghiar OTP, şi-a crescut businessul cu peste 20% în 2021, în timp ce poziţionarea compa­niei începe să se extindă de la auto, repre­zentând principala poziţio­na­re a firmei, spre agricultură, acesta reprezentând circa 30% din portofoliul de fi­nan­ţare, a spus Steliana Moraru, head of marke­ting & digital transformation al OTP Leasing, în cadrul emisiu­nii de business ZF Live.

„Zona de digital transfor­ma­tion este în directă legătură cu busi­nessul. Anul acesta am crescut cu pes­te 20% businessul, ne-am atins toate ţintele. Avem un sold de finan­ţare destul de mare. În general, până anul acesta, poziţionarea noastră era în special pe zona de auto, însă anul acesta am lansat divizia de agri şi 30% din portofoliul nostru înseamnă finan­ţa­re de echipamente agricole şi la fel ne propunem în anii următori să creştem finanţa­rea pe această zonă. Ca pozi­ţionare o să mergem în tan­dem cu cele două zone. Am ob­ser­vat că prinde contur şi zona de finan­ţări a echipa­men­telor pentru co­merţ şi trans­porturi. O să ne în­drep­tăm şi pe zona aceasta, dar stra­tegic este zona auto şi agri“, a spus Steliana Moraru.