Una dintre cele mai mari tranzacţii din ultimii ani. Speedwell cumpără un teren de 9 hectare în nord-vestul Bucureştiului din platforma Griro, un deal estimat la circa 40-50 mil. eur

Autor: Bogdan Alecu 25.12.2021

♦ Tranzacţia dintre Speedwell şi Griro este evaluată la circa 40-50 mil. euro.

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell a semnat un antecontract pentru cumpărarea unui teren de 9 hectare cu scopul de a construi un nou proiect, în Sectorul 1 din Bucu­reşti. Dezvoltarea va avea o valoare de 500 mil. euro şi va dubla di­mensiunea portofoliului companiei.

Lotul face parte din platforma Griro care are în total 14 hectare. Din aceasta, conform acelorlaşi surse, Kaufland a cumpărat la înce­putul anului două hectare, iar tranzacţia dintre Speedwell şi Griro este evaluată la circa 40-50 mil. euro.

„Acest moment marchează o etapă importantă pentru compania noastră. Mai mult, dovedeşte încre­derea în piaţa imobiliară din România, precum şi ambiţia de a îmbogăţi peisajul urban şi de a creşte calitatea vieţii. Credem cu adevărat în regenerarea urbană şi dezvoltarea la standarde înalte, iar acest lucru este vizibil în tot ceea ce facem“ declară Jan Demeyere, arhitect şi cofondator, Speedwell. Semnarea antecontractului pentru achiziţia terenului a fost reali­zată cu asistenţa departa­mentului de land & development al companiei Conadi, unul dintre cei mai experi­mentaţi brokeri de pe piaţă în acest tip de achiziţii, coordonat de Ovidiu Stana, managing partner.