Compania de curierat Sameday, deţinută de eMag, care are o reţea de 2.200 de lockere în România, a înregistrat o creştere de peste 200% a numărului de expedieri la easybox-uri. Compania a avut anul trecut afaceri de aproape 400 mil. lei după o creştere de 141% faţă de anul anterior

Autor: Miruna Diaconu 17.12.2021

Sameday s-a extins anul trecut şi pe piaţa din Ungaria, intrând cu câteva lockere şi ulterior implementând şi serviciul de door-to-door.

Compania de curierat Sameday, care are o reţea de circa 2.200 de lockere în România, a înregistrat o creştere de peste 200% a numărului de expedieri la easybox-uri anul acesta. De asemenea, numărul de lockere a crescut de trei ori din luna noiembrie a anului trecut şi până în prezent.

Creşterea reţelei de lockere vine în contextul în care cumpărătorii online adoptă din ce în ce mai mult această modalitate de livrare a produselor. Conform unui studiu realizat de compania de curierat, circa 60% dintre clienţii care achiziţionează online prioritizează magazinele care oferă posibilitatea de livrare la un easybox. Participanţii la acest studiu au spus  faptul că lockerele sunt accesibile oricând, însă vor ca un astfel de easybox să se afle mai aproape de casă sau de birou. Planul Sameday de extindere vizează instalarea lockerelor la 5 minute distanţă faţă de clienţi.