Cum arată piaţa RCA la 9 luni/2021. City Insurance încă apare ca lider după ce a subscris şi în T3/2021 până la retragerea autorizaţiei, urmat de Euroins şi Allianz-Ţiriac

Autor: Mircea Nica 17.12.2021

♦ Piaţa RCA a ajuns la un volum total al subscrierilor de 3,53 mld. lei după 9 luni/2021, consemnând cel mai mare avans din ultimii ani, respectiv 20% City Insurance a apucat să subscrie pe zona RCA 1,52 mld. lei în primele nouă luni din 2021, ajungând la o cotă de piaţă de peste 43% înainte de retragerea autorizaţiei de funcţionare.

City Insurance, asigurător aflat acum pe dru­mul falimentului, ajunsese după primele no­uă luni la subscrieri de 1,52 mld. lei cu 21,2% mai mult faţă de perioada similară a anului tre­cut, având o cotă de piaţă de 43,06%. Autorita­tea de Supra­ve­ghe­re Finan­cia­ră (ASF) a decis pe 17 sep­tembrie să retragă au­to­rizaţia de funcţionare a asigurăto­ru­lui şi să deschidă proce­dura falimentului.

City Insurance a fost inclusă în to­pul RCA având în vedere primele sub­scri­se până în momentul retragerii au­to­ri­zaţiei de funcţionare. Astfel, se poa­te observa cum o companie, cu mari probleme în ceea ce priveşte ca­pa­ci­tatea de a plăti despăgubirile, fă­ră re­zerve tehnice adecvate, cu o abor­da­re defectuoasă a mange­men­tului, a con­tinuat să subscribe până în ultima clipă.