România nu are potenţialul de a deveni o destinaţie de schi: pârtiile mici, preţurile mari şi lipsa colaborării pun piedici dezvoltării turismului de iarnă

Autor: Miruna Diaconu 17.12.2021

♦ „Noi dăm oferte până pe 20 decembrie pentru străini, după această dată nimeni nu vrea să mai vină în România pentru că preţurile sunt foarte mari şi nu este eficient.“ ♦ România are 205 pârtii de schi omologate, cu o lungime totală de 175 km ♦ Spre comparaţie, ţări precum Italia, Austria sau Elveţia au acest număr de kilometri doar într-o singură staţiune.

România nu are potenţialul de a atrage turişti străini pasionaţi de schi, adică nu ar putea deveni o destinaţie de iarnă pentru cei care prac­tică acest sport. Pârtiile mici, pre­ţurile mari şi lipsa cola­bo­rării între pro­prie­tarii de ho­teluri, adminis­tratorii de pârtii de schi şi autorităţile locale, cât şi centrale, fac din România o ţară de evitat pentru pasionaţii de schi.

România are una dintre cele mai mici rate de infectare dintre ţările Uniunii Europene, în timp ce ţări precum Italia, Austria sau Elveţia, destinaţii populare pentru staţiunile de schi, au un număr de infectări în creşterea, ceea ce face greoaie accesarea acestora de către turişti din cauza restricţiilor. Cu toate acestea, România ar fi putut profita de această ocazie pentru a atrage turiştii străini către staţiunile locale de schi, însă e un tren pe care ţara noastră l-a pierdut de prea mult timp.