Josef Reiter, BMW Group România: Piaţa de second-hand reprezintă una cu po­tenţial pentru BMW deoarece anual sunt circa 40.000 de maşini BMW importate la mâ­na a doua. Există o cerere foarte mare pentru BMW rulate

Autor: Bogdan Alecu 17.12.2021

Importurile de maşini rulate au continuat să se aprecieze în 2021, iar jucătorii din piaţa auto vor să atragă din acest business şi în cadrul dealerilor pentru a susţine businessul acestora.

BMW se regăseşte în top trei cele mai importate mărci pe segmentul maşinilor rulate, iar circa 40.000 de automobile sunt înmatriculate în România an de an, însă cele mai multe provin de pe piaţa gri.

„Piaţa de second-hand reprezintă una cu po­tenţial pentru BMW deoarece anual sunt circa 40.000 de maşini BMW importate la mâ­na a doua. Există o cerere foarte mare pentru BMW rulate. Desigur, multe sunt vechi şi cu mulţi kilometri, însă sunt şi suficiente mai noi de cinci ani, iar aceşti clienţi dorim să-i redi­recţionăm către dealeri şi să cumpere maşini care respectă standardele de calitate din România, nu numai din Germania“, a spus Josef Reiter, director general BMW Group România.