Grampet spune că a semnat un precontract pentru achiziţia unei companii din Austria şi va intra şi în Polonia. Compania e prezentă în Austria pe segmentul de logistică prin Grampetcargo Austria

Autor: Mirabela Tiron 17.12.2021

Divizia internaţională a grupului Grampet, controlat de Gruia Stoica, generează aproximativ 30% din cifra de afaceri anuală. Grupul este prezent în zece ţări europen.

„În luna februarie am intrat pe pia­ţa din Slovenia prin lansarea ope­ra­ţiunilor Train Hungary – Su­cur­sala Ljubljana. Totodată, am demarat un program de in­vestiţii de 14 milioa­ne de euro pentru mo­der­ni­zarea şi re­teh­nologizarea uzinei Debrecen Vagongyár din Ungaria. În urmă cu câteva zile, am semnat un pre­contract pentru achi­ziţia unei companii din Ganz, Austria, unde suntem de­ja pre­zenţi pe seg­men­tul de lo­gis­tică, prin Grampet­cargo Aus­tria. În plus, sperăm ca de anul viitor să ope­răm şi pe piaţa din Po­lo­nia, una din­tre cele mai mari şi mai com­petitive din Euro­pa Cen­tra­lă şi de Est. Şi aici am ajuns deja la un acord pentru pre­luarea unei companii de profil“.

Grupul s-a extins pe rând în Bulgaria (2004), Ungaria (2005), Re­publica Moldova şi Germania (2010), Austria şi Slovacia (2012), Croaţia (2016), Serbia (2018), Grecia (2019) şi Slovenia (2021). „În contextul re­con­figurării lan­ţurilor de aprovizio­nare la nivel glo­bal şi al planurilor de infrastruc­tură uriaşe anunţate în Europa, grupul îşi menţine planu­rile de extindere în alte ţări regiune, respectiv Macedo­nia, Muntenegru, Cehia, Belgia şi Ţările de Jos“.