Restricţii de trafic în Capitală pentru acţiunile de comemorare a 32 de ani de la Revoluţia Română

Autor: Cosmin Pirv 18.12.2021

Brigada Rutieră anunţă că în zilele de 21 şi 22 decembrie vor fi impuse restricţii de trafic în Capitală cu ocazia acţiunilor de comemorare a 32 de ani de la Revoluţia Română din decembrie 1989.

Astfel, în 21 decembrie de la ora 10.00 la Cimitirul Eroi Revoluţiei vor avea loc depuneri de coroane şi o ceremonie religioasă/militară.

Pentru buna desfăşurare a acestei activităţi, între orele 8.45 – 11.30 se va restricţiona traficul rutier pe Calea Şerban Vodă, perimetrul cuprins între Şos. Olteniţei şi strada care face legătura între Calea Şerban Vodă şi Şos. Viilor.

Totodată, se va interzice oprirea/staţionarea autovehiculelor în această zonă.

În aceeaşi zi, vor avea loc depuneri de coroane şi ceremonii religioase/militare între orele 11.30 – 12.00 la Troiţa de la Spitalul Colţea, iar de la ora 12.00 în Piaţa Universităţii.

Pentru buna desfăşurare a acestei activităţi, între orele 11.30 – 14.00, se va restricţiona traficul rutier pe Bd. Nicolae Bălcescu, între Piaţa Universităţii şi Str. Batiştei, sensul de deplasare către Piaţa Romană, Bd. Nicolae Bălcescu, banda IV de circulaţie, între Str. Batiştei şi Piaţa Universităţii, sensul de deplasare spre Piaţa Unirii, precum şi Bd. Nicolae Bălcescu, banda I de circulaţie, între Str. Batiştei şi Str. Dem I. Dobrescu, sensul de deplasare către Piaţa Romană.

De la ora 13.30, vor avea loc depuneri de coroane la Troiţa de la Salla Dalles, iar între orele 13.40 – 14.00 vor avea loc depuneri de coroane şi un ceremonial militar la Troiţa de la Piaţa Romană.

Astfel, între orele 13.30 – 14.00, se va restricţiona traficul rutier cu intermitenţe în Piaţa Romană pentru asigurarea traversului, pe durata ceremonialului.

În 22 decembrie, vor avea loc activittăţi de comemorare de la ora 9.00 la Monumentul Eroilor Revoluţiei Române. Pentru buna desfăşurare a acestei activităţi, între orele 7.30 – 10.00, se va restricţiona traficul rutier pe Calea Victoriei, în zona Monumentului Eroilor Revoluţiei Române din Piaţa Revoluţiei (banda adiacentă pistei de biciclete de pe Calea Victoriei, segmentul cuprins între Str. Dem. I. Dobrescu şi Biserica Kretzulescu).

De la ora 10.00, acţiunile de comemorare vor avea loc la Sala Radio din Str. G-ral Berthelot. Poliţia inforrmează că între orele 9.30 – 11.00 se va restricţiona traficul rutier pe Str. G-ral Berthelot.

De asemenea, acţiuni similare sunt orrganizate începând cu ora 11.00 la Troiţa din faţa TVR şi începând cu ora 11.30 la Troiţa Paraşutiştilor din curtea TVR. Pentru buna desfăşurare a acestei activităţi, între orele 10.30 – 12.50 se va restricţiona traficul rutier pe Calea Dorobanţilor, segmentul cuprins între Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Dorobanţi, pe sensul de deplasare către Piaţa
Dorobanţi, precum şi pe Str. Emil Pangratti, tronsonul adiacent sediului TVR.

Brigada Rutieră solicită şoferilor să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.