ZF Live. Adrian Tănase, CEO, BVB: Obiectivul principal pentru anul următor este operaţionalizarea pieţei de derivate. Până la final de 2022 ar trebuie să avem disponibile derivate pentru investitori

Autor: Alexandra Matei 20.12.2021

Energy Futures va fi un element de noutate care va da posibilitatea atât investitorilor, cât şi participanţilor din piaţa de energie să tranzacţioneze instrumente pe preţul energiei electrice.

Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), spune că principalul obiectiv pentru anul următor este operaţiona­lizarea pieţei de derivate, ceea se va reflecta în lichiditatea bursieră iar pentru investitori în noi instrumente de tranzacţionare.

„Contrapartea Centrală este o instituţie care face un risk management absolut obligatoriu pentru a tranzacţiona contracte derivate cu instrumente de tip futures. Este obligatoriu să ai un astfel de sistem de risk management şi Contrapartea Centrală este singura instituţie care poate să facă aşa ceva. Am avut targetul de a relansa pieţele de instrumente derivate până la sfârşitul anului viitor, pe care îl menţinem. Aşadar, acesta este obiectivul principal pentru anul următor, de a operaţionaliza piaţa de derivate până la final de 2022“, a spus Adrian Tănase, CEO al BVB, la emisiunea online de business ZF Live.