Producţia de electrocasnice a atras în ultimii trei ani investiţii de peste 200 mil. euro în trei fabrici noi, în extinderile facilităţilor existente şi într-o achiziţie. Grupul Haier din China a dat drumul recent celui mai nou proiect din producţia locală de electro-IT, e vorba de o fabrică de frigidere în care compania a investit peste 70 mil. euro

Autor: Cristina Roşca 01.01.2022

♦ Arctic şi Karcher sunt alţi jucători care au pariat pe unităţi de producţie noi în ultimii ani, e vorba de o a doua fabrică în cazul fiecărei companii ♦ Italienii de la De’Longhi au făcut recent o achiziţie de fabrică, iar alte companii precum Electrolux au investit în extinderea facilităţilor deja existente.

Jucătorii din industria de electro­casnice au pariat peste 200 mil. euro în producţia de profil din România, banii mergând către trei unităţi noi, o achiziţie şi o serie de extinderi ale facilităţilor deja existente. Astfel, piaţa locală a atras atenţia companiilor noi sau deja active pe meleagurile autohtone datorită poziţiei geografice favorabile şi a forţei de muncă pregătite şi în continuare mai ieftină ca în Occi­dent. A contat şi faptul că unele companii aveau deja investiţii aici, deci şi expe­rienţă.

Producţia de electro­casnice este unul dintre cele mai efervescente domenii din România în ultimii ani, un factor important fiind faptul că acest sector a „duduit“ chiar şi în pandemie, pentru că oamenii au stat mai mult acasă şi şi-au dotat locuinţa cu noi echipamente.