Producătorul local de îngheţată Alpin 57 Lux, controlat de grupul letonian Food Union, l-a recrutat pe Petru Sopa în poziţia de director comercial

Autor: Cristina Bellu 20.12.2021

Producătorul de îngheţată Alpin 57 Lux din judeţul Alba, controlat majoritar de grupul letonian Food Union, anunţă numirea lui Petru Sopa în funcţia de director comercial, începând cu luna decembrie.

Cu o experienţă de peste 20 de ani în industria FMCG, care include coordonarea echipelor de vânzări ale unor importante companii din România precum Nestle, Scandia, Hame România sau Prefera Foods, Petru Sopa va coordona dezvoltarea operaţiunilor comerciale ale Alpin 57 Lux pe piaţa locală, axându-se cu precădere pe îmbunătăţirea performanţei în canalul Modern Trade, spun reprezentanţii companiei.

“Am găsit aici un portofoliu aflat în plină dezvoltare care, alături de echipa mea, va fi pus în valoare printr-o nouă strategie comercială care va avea ca prim obiectiv dezvoltarea distribuţiei numerice şi ponderate, creşterea vizibilităţii Grupului Food Union în România, dar şi creşterea cotei de piaţă în următorii ani”, spune Petru Sopa, noul director comercial Alpin 57 Lux.

Alpin 57 Lux se numără printre jucătorii de top în segmentele de îngheţată, produse congelate şi de patiserie. Compania are peste 500 de angajaţi şi produce peste 100 de sortimente de produse, sub 10 branduri, printre care cele mai populare sunt îngheţata premium Transalpina, brandul de îngheţată Fulg de Nea, Suplette şi Tedi (brand cu licenţă, aparţinând grupului Maspex din Polonia).

“Avem ambiţii şi obiective măreţe într-un ritm de creştere alert, într-un proces constant de îmbunătăţire a produselor pe care le oferim clienţilor noştri. Nu este o misiune uşoară, dar consider că echipa noastră a căpătat plus valoare datorită experienţei şi viziunii lui Petru Sopa, aflat acum într-o poziţie foarte importantă în compania noastră. Acum avem o echipă consolidată, cu  specialişti în funcţiile cheie şi suntem pregătiţi să dezvoltăm noi parteneriate strategice în anul 2022,” adaugă Mihaela Cuturescu, care a preluat conducerea companiei începând cu 17 noiembrie 2021.

Anul trecut, Alpin 57 Lux a avut o cifră de afaceri de 100 de milioane de lei şi un profit de 3,5 milioane de lei, arată datele publice. Pe piaţă, Alpin 57 Lux concurează cu businessuri ca Betty Ice din Suceava, deţinută de grupul Unilever, Top Gel din Dolj, deţinută de Petre Popa, Ice Dyp Balas, deţinută de familia Balas din Timiş, şi Cicom din Dâmboviţa, deţinută de familia Coman.

Food Union este principalul producător de îngheţată în ţările baltice şi Danemarca, iar în Norvegia, România, Rusia şi Belarus deţine o poziţie solidă, potrivit reprezentanţilor companiei.

Grupul leton Food Union a intrat în acţionariatul pro­ducătorului de îngheţată din Alba în 2016,  când a cumpărat o cotă de 70% din acţiunile Alpin 57 Lux. Ulterior, grupul controlat de milionarul rus Andrey Beskhmelnitskiy a mai cumpărat acţiuni în firma pornită în 1994 la Sebeş de antreprenorul român Ioan Istrate.